Behandelingen

Behandelingen

Nadat u een afspraak heeft gemaakt neem ik tijdens uw eerste bezoek, bij u, een uitgebreide screening en anamnese af. Na aanvullend onderzoek breng ik uw voetproblematiek in kaart, waarna we samen een behandelplan opstellen. Omdat iedere voet uniek is, krijgt u voorlichting en advies op maat. Om u optimale zorg te bieden, werk ik samen met uw huisarts, specialist en podotherapeut.

Cosmetische voetbehandeling

Ook als u geen klachten heeft, is het prettig uw voeten af en toe een professionele behandeling te geven. Al dan niet in combinatie met een voet-onderbeenmassage of mooi gelakte teennagels.

medische voetbehandelingen

Als medisch pedicure heb ik naast de basisopleiding ‘pedicure’ een kopstudie ‘medisch pedicure’ doorlopen. Hierdoor kan ik alle soorten risicovoeten behandelen. De behandeling is op basis van specialistische technieken waarmee ik complexere voet- en nagelproblematiek kan behandelen. Denk hierbij aan voetklachten met medische aandoeningen zoals:

Afhankelijk van uw zorgverzekering krijgt u een vergoeding voor deze voetbehandeling. Dit kunt u nakijken in uw zorgpolis. 

medische specialisaties

Diverse behandelingen

Kwaliteitswaarborg

Nagel en voetverzorging ‘Ruiterhof’ is aangesloten bij de branche-organisatie:

  • ProVoet / NMMV en geregistreerd in het kwaliteitsregister
  • ProCert / Kabiz

Cadeaubon

Wilt u uw vrienden, familie of kennissen een origineel cadeau geven?
Geef ze dan een pedicure behandeling cadeau.

Oncologische voetzorg

Een veel voorkomend probleem bij allerlei vormen van kanker is dat patiënten last krijgen van hun voeten.
Een behandeling met chemotherapie of doelgerichte therapie kan bijwerkingen geven aan de nagels en huid van de voeten. Chemotherapie komt in het hele lichaam en zal dus ook gezonde cellen aantasten; schade aan gezonde cellen veroorzaakt bijwerkingen. Tijdens de behandeling bent u extra gevoelig voor infecties, met name in de 2e week van de kuur.
Ook kan de lichamelijke weerstand in een bepaalde periode van de behandeling laag zijn. Voor de voetzorgverlener is het van belang te weten wanneer deze periode zich voordoet, omdat bepaalde handelingen dan niet verricht mogen worden.


Ook wanneer u nog niet direct klachten heeft, is het van belang uw voeten extra te controleren. Als erkend oncologisch voetverzorger herken ik bij kankerpatiënten de symptomen als er veranderingen plaats vinden aan de teennagels of voeten. Het doel van oncologische voetzorg is de voeten van kankerpatiënten in een zo optimaal mogelijke conditie te brengen en te houden. Zo wordt de veiligheid en de gezondheid van de kankerpatiënt ondersteund. Deze vorm van voetzorg wordt altijd verleend in afstemming met uw behandelteam.